fredag 21 november 2008

En Shopaholics Bekännelser

Författare: Sophie Kinsella
Original Tite
l: Confessions of a Shopaholic
Svensk Titel: En Shopaholics bekännelser
Utgivningsår: 2000 (2001)
Kategori: Chic-lit
Antal sidor: 349

Sophie Kinsella föddes 1969 i England. Innan hon började skriva böcker arbetade hon som ekonomireporter. En Shopaholics Bekännelser är Kinsella's första bok, den gavs först ut som En köpgalen kvinnas hemliga liv (The secret dreamworld of a shopaholic).

En shopaholics bekännelser gavs ut år 2000, och sedan dess har Sophie Kinsella skrivit fyra andra böcker i serien, och även två fristående böcker; Mina Hemligheter och Karriär och Köksbesvär.


Möt Rebecca Bloomwood. Hon jobbar som ekonomijournalist på en finanstidning, har tråkigt och tjänar för lite.

Rebecca älskar att shoppa, men hennes problem är kreditgränserna på kortet …

Det dimper hela tiden ned påminnelser på räkningar i hennes brevlåda. Hon skär ner sina utgifter, men det fungerar inte. Då skaffar hon sig ett extrajobb, men får sparken första dagen. Ingenting hon gör verkar fungera, och när hon inte kommer på någon lösning gör hon det hon är bäst på – shoppar.

Så av en slump kommer Becca en finansskandal på spåret, och livet tar en ny vändning…
En Shopaholics Bekännelser är en snabbläst och helt okej bok. En rolig detalj i boken är de brev som Rebecca får från olika banker och kreditkortsbolag - och historierna hon hittar på för att slippa betala.


Becca är en rolig och lite vimsig karaktär som helt enkelt shoppar först och tänker sen. Ofta går dock Beccas shoppingyra för långt, och man vill bara skrika åt henne att sluta shoppa!
Tänk efter innan du handlar!

Behöver du verkligen det där?
Nej, gå inte på det där "billiga" erbjudandet!
Man såklart lyssnar hon inte, utan fortsätter att shoppa. Och man lämnas återigen irriterad och frustrerad i soffan.


En Shopaholics Bekännelser
är en bra, smårolig bok. Inget utöver det vanliga. Jag skulle istället rekommendera någon utav Sophie Kinsellas fristående böcker; Mina Hemligheter och Karriär & Köksbesvär, som enligt mig är mycket, mycket bättre!Betyg: 5 av 10Inga kommentarer: